Poliuretán ragasztók

Varioplast 3203 C: Transzparens, oldószertartalmú poliuretán ragasztó magas hőállóképességgel. Ez különösen megfelel a cipőiparban különféle anyagok, mint bőr, telt és átlátszó kaucsuktípusok, PVC- és PU- talpak felsőrésszel és porózus felsőanyagokkal történő összeragasztásához.

Varioplast 3203 D: Transzparens, oldószertartalmú poliuretán ragasztó magas hőállóképességgel. Ez különösen megfelel a cipőiparban különféle anyagok, mint bőr, telt és átlátszó kaucsuktípusok, PVC- és PU- talpak felsőrésszel és porózus felsőanyagokkal történő összeragasztásához, javításához. TR-kaucsukanyagok ragasztásához is fel lehet használni, ebben az esetben a TR-kaucsukok a ragasztó felvitele előtt halogenizálni kell  5 % tárhálósító (Harter Farblos izocyanat) hozzáadásával jelentősen javul a hőállóképessége és sok kritikus felső felületen a hatása. Egy – és kétkomponensű ragasztóként is felhasználható.

Varioplast 3215: Alkalmas minden talphoz (bőr,- töltött és transparens gumi , TR,- PVC, és PU talpak ) bőr- vagy műbőr felsőrészekhez. Nagy előnye egyrészt magas hőállósága, másrészt adhéziójuk gumi és gumitartalmú anyagokhoz. TR – talpak esetében halogenizálás szükséges ( egy vagy kétkomponensű DOLESOL ) Felhasználható egy és kétkomponensű ragasztóként.

Varioplast 3215 SR: Poliuretánalapú oldószeres ragasztó. Alkalmas minden talphoz (bőr,- töltött és transparens gumi , TR,- PVC, és PU talpak )
bőr- vagy műbőr felsőrészekhez. Nagy előnye egyrészt magas hőállósága, másrészt adhéziójuk gumi és gumitartalmú anyagokhoz. TR – talpak esetében halogenizálás szükséges ( egy vagy kétkomponensű DOLESOL ) Felhasználható egy és kétkomponensű ragasztóként.

Térhálósítóként – általában 5% – Harter tipúsuak használhatók. Térhálósító alkalmazásával emelkedik a hőállósága és növekszik a ragasztási szilárdság sok nehezen ragasztható anyagnál. Kétkomponensűként használva mindig jobb eredményeket érhetünk el.

Varioplast Vorstrich: Transparens, oldószertartalmú poliuretánalapú előkenő, különösen PU poliuretán ( PU)  talpakhoz.  Erre a célra igen magas értékkel rendelkezik, alacsony viszkozitás mellett. 5 % térhálósító ( Herter Farblos, térhálósító színtelen) adagolás szükséges.